top of page

16 SORUDA TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

  1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Türk-Alman Üniversitesi kampüsü İstanbul Beykoz’da bulunmaktadır.

Üniversite fazla sayıda öğrenci kabul etmediğinden dolayı diğer devlet üniversitelerine kıyasla daha küçük bir kampüse sahiptir.

Üniversite yeni kurulan bir üniversite olduğundan dolayı bazı inşaatlar hala devam etmektedir. Bunlara yurtlar örnek gösterilebilir.

Fakülte binaları tamamen tamamlanmış olup 2020 Ocak ayında Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Merkel tarafından yeni fakülte binaları da hizmete açılmıştır.

Kampüs içerisinde otopark sıkıntısı yoktur.

Yemekhane ve kantinler mevcuttur.

Bir adet basketbol sahası, konferans salonları, yeterli kapasitede erkek ve kadın mescitleri, yemekhane ve kafeteryalar bulunmaktadır.

Kampüse ulaşım İETT otobüsleri ile sağlanmaktadır. Metro, metrobüs bağlantıları bulunmamaktadır.

Türk Alman Üniversitesi kampüsü Beykoz ormanlarının içerisinde yeşil ve doğayla iç içe bir kampüs deneyimi sunmaktadır.

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Kütüphane verilere göre öğrenci başına 17 kitapla devlet üniversiteleri arasında bu oranla 7.sırada yer almaktadır.

Kafeterya mevcuttur.

Butik derslikleriyle alışılmış kalabalık amfi derslerinin dışında bir ders ortamına sahiptir. Az sayıda öğrenci kabul edildiğinden dolayı verimli ve interaktif bir hukuk eğitimi sunmaktadır.

 

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültede Bologna sistemi uygulanmaktadır.

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Türk-Alman Üniversitesinin en büyük avantajı zengin akademik kadrosudur. Türk-Alman Üniversitesi Almanya ve Türkiye Cumhuriyeti devletlerinin ortak prestij projesidir. Bu sebeple Almanya devlet üniversitelerinden birçok Alman akademisyen Türk-Alman üniversitesi bünyesinde bulunmaktadır. Hukuk Fakültesi derslerinin %30u Almanca dilindedir. Rektör Sn. Halil Akkanat da bir Hukuk akademisyenidir. Akademisyen kadronun ülkenin en kaliteli kadrolarından olduğu söylenebilmektedir.

Detaylı inceleme için http://hukuk.tau.edu.tr/tr/akademik-kadro adresine bakabilirsiniz.

 

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Türk Alman Üniversitesi ikinci öğretim programı sunmamaktadır.

 

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Türk Alman Üniversitesi butik bir devlet üniversitesidir. Öğrenci sayısının az oluşundan mütevellit dersler verimli, interaktif ve bir tartışma ortamı içerisinde geçmektedir. Hocalar klasik hukuk fakültelerinden farklı olarak derslerini takip eden öğrencileri isim isim tanırlar. Öğrencilerle iletişim konusunda çok açık, yardımsever ve sıcakkanlı bir akademisyen kadrosu vardır.

Diğer üniversitelerde hocalarla birebir iletişim kurmak bir hayal iken Türk-Alman Üniversitesinde hocaların kapısı öğrencilere daima açıktır.

 

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Fakülte sosyal ve akademik alanda faal bir üniversitedir. Düzenli olarak her bölümle ilgili konferanslar düzenlenir.

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Türk-Alman Üniversitesi tiyatro ve festivaller açısından zengin bir üniversitedir. Tiyatro kulübümüz senede minimum 3-4 defa sahne alır. Alman festivalleri olan Oktoberfest ve Frühlingsfest de okulumuzda düzenlenen festivaller arasındadır.

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Türk-Alman Üniversitesi İstanbul’da yer almaktadır. Etkinlikler ve sosyal yaşam olarak İstanbul’dan hareketli bir şehir bulunmamaktadır. Fakat üniversitenin bulunduğu Beykoz civarında sosyal imkanlar kısıtlıdır. Bunun için Beykoz dışına çıkmak gerekmek

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Üniversitede yurt inşaatları halen devam etmektedir ve kullanımda yurt yoktur. Konaklama ihtiyaçları Beykoz’daki özel yurtlarla, öğrenci evleriyle veya İstanbul’un diğer semtlerindeki yurtlar vasıtasıyla karşılanmaktadır.

Yeterli değildi fakat okullar açıldığında (pandemiden dolayı kısıtlamalar kalktığında ve yüz yüze eğitime geçildiğinde)  yurtların öğrencilerin kullanımına hazır olacağı bilgisi Rektör Halil Akkanat tarafından verilmiştir, dolayısıyla katılmıyorum.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Üniversiteye İETT otobüsleriyle ulaşım sağlanmaktadır.

http://tauhaber.com/tau-icin-kolay-ulasim-rehberi-ve-istanbulkart

Aynı zamanda, okulun shuttle servisleri de mevcuttur.

 

 

13. FAKÜLTEDE YABANCI DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Fakültede Almanca hazırlık bulunmaktadır.

Hazırlıkta kur sistemi uygulanmaktadır.

Almanca hocalarının hepsinin ana dili Almancadır.

Almanca hazırlık eğitimi gerçekten kalitelidir ve hazırlığın hakkı verilmektedir.

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Hazırlık B2 kur tamamlama sınavında ilk 100’e girenler yazın bir buçuk ay süreyle Almanya’da Bielefeld Üniversitesinde ücretsiz dil eğitimine gönderilirler.

Hukuk ülkeye özel bir bölüm olduğu için diğer bölümlerde bulunan son iki eğitim senesini Almanya’da geçirme ve çift diploma alma imkanı fakültede yoktur.

Not ortalamaları göz önünde bulundurularak 3. sınıfta öğrenciler Erasmus programına dahil olabilirler.

Öğrenci sayısı azlığı ve Üniversitenin güçlü yurtdışı bağlantıları hasebiyle programa katılım oranı diğer üniversitelere kıyasla çok yüksektir.

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Türk Alman Üniversitesinin başarısı ve eğitim kalitesi için DAAD ve 37 Alman Üniversitesinin ortaklığıyla bir konsorsiyum kurulmuştur. Bu işbirliği çerçevesinde her fakültenin Almanya’da partner üniversitesi bulunmaktadır. Hukuk fakültesi partner üniversitesi Berlin Frei Universität’dir.

Fakültede birçok Alman ve Almanya’da öğrenim görmüş Türk akademisyenler bulunmaktadır. Almanya’nın hukuk alanında ağırlığı ve ekolü göz önünde bulundurulduğunda bu imkanın Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni diğer fakültelerden eğitim kalitesi açısından çok farklı bir yere koyduğu açıktır.

Ayrıca tüm akademisyenleri parlak eğitim geçmişlerine sahiptir ve üniversitenin az sayıda öğrenci kabul eden bir devlet üniversitesi olması hasebiyle öğrenciler ve hocalar arasında sıcak bir ilişki bulunmaktadır.

Almancanın hukuk alanında önemini de düşünüldüğünde Türk Alman Hukuk’un sağladığı dil avantajı akademik veya uluslararası kariyer planlamasında elinizi kolaylaştıracak bir itici güçtür.​

Ayrıca fakültede İngilizce dil eğitimi ve sertifikalı İngilizce Hukuk dili eğitimi verilmektedir.

Öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle diğer hukuk fakültelerinde oluşan iletişim zorluğu ve sosyal çevre oluşturma konusundaki sıkıntılar üniversitede az sayıda öğrenci kabul edilmesinden dolayı yoktur. Sosyalleşmek rahattır ve genellikle herkes birbirini tanır.

 

 

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Okulumuz online süreci Google Meet aracılığıyla canlı derslere devam ederek, sınavlar yerine kimi dersler için ödevler verilerek – bu ödevler, olay çözümü, Yargıtay karar incelemesi, AYM karar incelemesi, hatta iddianame hazırlama şeklinde olmuştur- derste devamlılığı her şekilde vurgulayarak, bu süreçte araştırmaya okumaya sevk ederek, ders kayıt videolarını öğrencilerle paylaşarak, derse ilişkin slayt ve notları öğrencilere sunarak ve sınavlarda normalden daha kolay sormayarak bu yolla öğrencileri tembelliğe itmeyerek yönetmiş oldu.

Genel anlamda verimli bir online dönem geçirilmiştir.

 

 

http://hukuk.tau.edu.tr/

bottom of page