16 SORUDA TRABZON ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
-
BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?
2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?
Fakülte Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin merkez kampüsü içerisinde yer almaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Hukuk Fakültesi önümüzdeki seneden (2020-2021 eğitim yılı) itibaren Akçaabat’ta eğitim verecektir. Kampüsümüzde kongre ve tiyatro salonu, yüzme havuzu, stadyum, spor salonları, kafeler ve öğrenci yurtları yer almaktadır.
Büyük bir şenlik alanına ve yeşilliğe sahiptir. Yüksek kapasiteli bir cami bulunmaktadır. Misafirler için konaklama tesisleri ve sosyal tesisler mevcuttur.
3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?
Fakültede farazi duruşma salonu, okuma salonu bulunmaktadır.2 amfi ve 8 derslik ile eğitim verilmektedir. Fakültenin mescidi bulunmaktadır. İktisadi Bilimler Fakültesi ile ortak yüksek kapasiteli kantini bulunmaktadır. Eşsiz deniz, Karadeniz’in yeşilliği ve havalimanı manzarasına sahiptir.
4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?
Fakültenin not sistemi yıllık sistemdir. Yani bir sene boyunca yalnızca 1 vize ve 1 finale girilmekte.
Ortalamayı vize %40, final %60 etkilemektedir.
5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?
Fakültede 1 profesör, 2 doçent, 6 Dr. Öğr. Üyesi ve çokça araştırma görevlisi eğitim vermektedir.
6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?
Fakültede ikinci öğretim yoktur.
7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?
Öğrenciler derslerde söz alabilir, hocalar da öğrencilerden sordukları sorulara cevap hakkı tanırlar ve dersler etkili işlenmektedir. Ders dışında öğrenciler akıllarına takılan hususları hocalarının odalarına gidip sorabilirler.
8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?
Kulüpler ve bağımsız topluluklar tarafından düzenlenen organizasyonlarda alanında önemli kişiler fakülteye konuk olmaktadır.
9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?
Bahar şenliği ve bazı yöresel festivaller yapılmaktadır. Kulüpler ve diğer kuruluşlar tarafından önemli günlerde gösteri ve festivaller düzenlenmektedir. Kongre ve tiyatro salonlarında sık sık konser, tiyatro düzenlenmektedir.
10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?
Sosyal anlamda Halk Tiyatrosu ve Şehir Tiyatrosu tiyatroya öncülük etmektedir. Kampüsün yakınında bulunan Forum Trabzon Alışveriş Merkezi birçok imkânı barındırmaktadır.
Sahildeki çay bahçeleri, şehrin manzarasının ayaklarının altında bulunduğu birçok yüksek tepeler yakında bulunmaktadır.
11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?
Birçok devlet, yarı-özel, özel yurtlar bulunmaktadır. Yeterli kapasiteye sahiptirler.
12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?
Belediye otobüsleri ile kampüsün içerisinden şehrin bir ucuna gidilebilir. Kampüs ve havalimanı karşılıklı olmakla beraber otogara 5 dakika mesafededirler. Minibüsler ile şehir içi ulaşım hızlı bir şekilde sağlanmaktadır.
13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?
Yabancı dilde eğitim yoktur. Anadilde eğitim verilmektedir.
14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?
Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları öğrenci transferi gerçekleşmektedir. Belli bir başarıya sahip öğrenciler istekleri çerçevesinde değişim programları talep edebilirler.
15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?
Fakülte kuruluşundan itibaren idari kadrosunu güçlendirmiş olup, genç ve dinamik hukukçu kadrosuna sahiptir. Fakülte, alanında uzman hukukçuları misafir ederek öğrencilere deneyimlerini aktarmalarını sağlamaktadır. Fakülteden mezun olan öğrenciler, Hakimlik ve Savcılık sınavlarında ciddi bir düzeyde başarı elde etmişlerdir.
16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?
Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesinde online süreç, Uzem altyapısı ile Adobe connect programı üzerinden derslere giriş yapmasıyla işleniyor. Uzem üzerinden işlenen derslerde, öğrencilere soru sorma fırsatı tanınarak, anlamadıkları konular üzerinde duruldu. Sınıfların kalabalık olması sebebiyle okulun sisteminin kaldıramayacağı düşüncesi ile dersler öğretmenin görüntüsü açık öğrencilerin ise kameraları kapalı olacak şekilde işlendi.
Sınavlara, derslerden ayrı bir site olan, eSınav2 platformundan giriş sağlandı.
Genel itibariyle klasik ve yorum ağırlıklı olan sınavlarda öğrencilere yaklaşık 1 ile1.50 saat arası süre tanındı. Çevrimiçi gerçekleşen, sınavlarda öğrencilere kamera ve mikrofon açma zorunluluğu getirilmemiştir. Genel olarak seçmeli derslerin vizeleri ödev şeklinde olup, bir gün süre tanınmıştır., Okulumuz bünyesinde öğrenciler tarafından kurulan aktif olan kulüpler, online süreçte de çeşitli etkinlikler düzenleyerek, sosyal beceri yönümüzü pekiştirme yönünde fayda sağlamıştır.
İkinci dönem gelen değişiklik sayesinde, Uzem platformunda ders işlenirken, öğrencilere sorularını diledikleri takdirde mikrofonları açık olacak şekilde sorma fırsatı tanınmıştır.