top of page

16 SORUDA İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA

BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Medipol Üniversitesi ikisi Kavacık’ta olmak üzere üç kampüse sahiptir. Kavacık’ta bulunan kampüsler kuzey ve güney olarak ayrılır. Hukuk fakültesi ve diğer genel fakülteler (tıp, diş hekimliği, sosyal bilimler) güney kampüstedir. Güney kampüs genel kampüs olarak adlandırılır.

Yönetim, dekan ve öğretim üyelerinin ofisleri ve diğer ilgililer bu kampüste yer alır. Kuzey kampüs güney kampüse 5 dakika uzaklıktadır. Kuzey kampüste hazırlık binası ve daha çok iki yıllık fakülteler mevcuttur. Kuzey Kampüste de açık alan ve çardaklar vardır. Haliç kampüsü diğer kampüslere göre daha küçüktür ve sadece sağlık alanındaki (hemşirelik gibi) bölümler mevcuttur.

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte güney kampüste bulunur. Güney kampüs çokça kafe, restoran gibi mekanları içerir. Arkadaşlarınızla ders aralarında kahvenizi alabileceğiniz mekanlar ve daha sonra oturup vakit

geçirebileceğiniz büyük teraslar ve bahçe mevcuttur. Kampüsümüzde 3 tane kütüphane

vardır. Bir tanesi hukuk fakültesi öğrencilerine aittir. Hukuk alanında birçok kitap barındırır ve ders çalışma açısından oldukça elverişlidir. Fakültede sanal mahkeme salonu bulunur ve

büyüklüğü açısından diğer üniversitelerden ayrıcalıklıdır. Fakültemizde diğer fakültelere ait laboratuvarlar bulunur. Güney kampüste devam eden yoğun bir inşaat çalışması vardır. En kısa zamansa çalışma sonucunda çok daha geniş kütüphaneler, kültür merkezi, spor alanları ve geniş bahçeleri olacaktır.  

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültede dönemlik ve yıllık dersler vardır. Fakülte sınıflara göre yıllık ve dönemlik ders sayısı değişir. Genel olarak vizeler %40 finaller %60 etkiler. Bir dersin geçme notu 50’dir. Finalde 50 altı not alan öğrenci o dersin bütünleme sınavına kalır. Üniversitede özel olduğundan disiplin suçu işlenmesi  gibi durumlarda burs kesilmesiyle karşılaşılabilir. 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

16 profesör, 7 doçent, 9 doktor öğretim üyesi,18 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI

VAR MI?

Fakültede ikinci öğretim yoktur.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Fakülte derslerinde çoğunlukla pratik işlenir. Hocalar öğrencilerle sürekli iletişim halindedirler. Hocalar mutlaka öğrencilere söz hakkı tanır. Ders sonunda soru cevaplama pratikleri yapılır. Her hafta işlenen genel derslerle ilgili pratikler hazırlanır ve daha sonra hocalarla birlikte pratikleri cevaplama dersleri yapılır.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Güney kampüsün B1 katında birçok faaliyet düzenlenir öğrenciler kendi kulüplerini kurabilir, fakültenin desteği ile konferanslar

düzenleyip alanında uzman kişilerle akademik oturumlar yaparlar.

Ülkede adını duyurmuş kişiler eşliğinde birçok etkinlik düzenlenir ve bu etkinliklerin çoğu dışarıya açık olabiliyor.

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB.

ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Üniversitede her yıl düzenli olarak Mayıs ayında bahar festivalleri düzenlenir birçok sanatçı ve ünlü gruplar eşliğinde konserler yapılır.

Festivaller 3-4 gün devam eder.

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI

NELERDİR?

Üniversite İstanbul’dadır. Haliyle her alanda çok gelişmiş imkanlar mevcuttur. 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Üniversitede erkek ve kızlar yurdu bulunur. Kız yurdu güney kampüs içerisinde okula çok yakındır ve yeni yapılan bir bina olduğundan birçok imkan içerir. Erkek yurdu kuzey kampüste bulunur. Büyüklük ve yeterlilik açısından makul imkanlara sahiptir. Bunun dışında şehirdeki yurt imkanları da gelişmiştir.

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Üniversite güney ve kuzey kampüsü Kavacık’ta, Fatih Sultan Mehmet köprüsü çıkışındadır. Kampüsümüzün önünden havalimanına ve otogarlara giden otobüsler geçer. Şehrin birçok yerinden geçen otobüsler okulun durağından geçer( 500t, 15bk,..) Aynı zamanda okulun servisleri mevcuttur.

Bunun dışında şehirdeki ulaşım ağı da oldukça gelişmiştir. Her saatte her yere çeşitli toplu taşıma araçlarıyla gidebilmeniz mümkündür.

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Fakültede hazırlık mevcuttur. Hukuk fakültesi için hazırlık zorunludur. Sene başında muafiyet sınavı yapılır. Muafiyette başarılı olan öğrenciler direkt birinci sınıftan eğitime başlarlar. Muafiyette başarılı olamayan öğrenciler hazırlık eğitimi alır. Hazırlıkta dört kur bulunur. Sene başındaki değerlendirme sınavıyla seviyelere göre sınıflar belirlenir. En sonunda geçme notuyla birlikte B2 seviye İngilizce ile bölüme başlanır. Hazırlığın bir yıl sürmesi zorunlu değildir. İlk dönem sonunda da yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler fakülte eğitimlerine başlayabilmektedir.

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ

DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Üniversitede Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları uygulanmaktadır.

Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az bir hafta en fazla üç ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler.

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Çağdaş hukuk anlayışında, meşrutiyet- yasallık, hak– yükümlülük, özgürlük– sorumluluk, bireyin ve toplumun özgür, huzurlu yaşam hakkı arasındaki dengenin gözetilmesi önemli bir yer tutar. Hukukçuyu, “vatandaşlar ile devlet, kurumlar ile bireyler arasındaki ilişkileri, karşılıklı hak ve yükümlülükler çerçevesinde düzenleyen yasal normların uygulanmasında rol alan kişi” olarak tanımlayan çağdaş yaklaşımı esas almak temel ilkemizdir. 

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, öğrencilerini bu vizyonla yetiştirmeyi ve mezun etmeyi ve onların bu bakış açısını daha ilk günden benimsemelerini hedefleyerek eğitim vermektedir. 

Kavacık Kampüsü’nde yer alan fakültemiz, amfileri, geniş mekânları ve sosyal imkânlarıyla öğrencilerine verimli bir üniversite yaşantısı sunmaktadır.

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Fakültemiz diğer fakülteler gibi yüz yüze eğitimi uzaktan yapmaya başlayınca çeşitli sorunların da beraberinde gelmesi kaçınılmaz oldu. Geçtiğimiz sene bahar döneminde başlayan online dersler bizim için bir deneyim oldu. Bu sene altyapısını güçlendirmesiyle birlikte birçok sistemsel sıkıntıyı çözmüş olduk.  Uzaktan öğretim süreci başladığından beri en birincil konu teknolojiye ve derse erişimdi. Okulumuz, öğrencilerin derse erişmesi için gayet kullanışlı bir yolu tercih edip ders kayıtları alamaya başladı. Bu da öğrenci memnuniyetini arttırdı. İyi bir planlama iyi bir ihtiyaç analizi yapmaktan geçiyor. Genele baktığımız zaman ister uzaktan ister yüz yüze olsun okulumuzun saygı değer hocaları ellerinden geldiğince nitelikli eğitim vermeye çalıştığını görmekteyiz.

https://www.medipol.edu.tr/

bottom of page