15 SORUDA ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?
2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?
Fakülte bir devlet üniversitesi olan ASBÜ' nün bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. Bulunduğu yer olan Ulus semti; Cumhuriyet'in kurulduğu, demokrasinin inşa edildiği yerdir. Dolayısıyla Ankara'nın merkezinde olduğu için çok fazla kampüs imkanı yoktur fakat bulunduğu konum itibariyle her yere (AVM, kafeler, kültür merkezleri, opera binaları...) kolaylıkla ulaşılabilmektedir. 2020 itibariyle üniversitenin Sümerbank binasında bir spor salonu bulunmaktadır. Üniversitenin diğer üniversitelere kıyasla küçük olduğu için öğrencilerin diğer fakülte binalarına ulaşımı kolaydır. Hukuk fakültesi ise bu sene restore edilmiş ve son halini almış bulunmaktadır. Fakülteler arası mesafeler en uzun 5 dakika sürmektedir.
3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?
Üniversite küçük bir alanda ve Ankara'nın merkezinde olmasına rağmen duruşma salonu, ikisi bina içerisinde biri dışarıda olmak üzere 3 kafeterya, 100 kişilik amfi, 50 binden fazla kitap ve elektronik kitaba sahip, grup çalışma odaları ve normal çalışma odaları bulunduran (toplamda 300 öğrencilik), her fakültesinde mescit bulunan, 2 bilgisayar laboratuvarına sahip, bahçe imkanı pek olmasa da Ankara'nın tarihi dokusuyla bütünleşen ASBÜ Hukuk Ankara Kalesi, Hacı Bayram-ı Veli, Birinci ve İkinci Meclis ile Zafer Anıtı tarafından çevrelenmektedir.
4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?
Dönemlik sistem uygulanmaktadır. (Vize ve final olmak üzere 1 dönemde 2 sınav olmaktadır) Not ortalamasına göre dersi tekrar alma durumu vardır.
5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?
8 Prof. Dr. 3 Doç. Dr. 11 Dr. Öğr. Üyesi bulunmaktadır.
6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?
Üniversitede ikinci öğretim bulunmamaktadır.
7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?
Hocaların yaklaşımını göre değişkenlik göstermektedir ancak normal üniversitelere göre hocalarla çok daha yakın olunmaktadır. Hocalar sorulara her zaman çok ilgilidir.
8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?
Üniversite her hafta alanında uzman isimlerle Çarşamba ve Cuma seminerleri düzenleyip öğrencilerin akademik anlamında ihtiyacını gidermek için uğraşmaktadır. Bunun yanı sıra üniversite ve fakülte bünyesinde kurulan topluluklar ve kulüpler düzenledikleri etkinlikler ve faaliyetlerle üniversitede kesintisiz etkinliğin ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?
Üniversite özel günlerde festival, konser, gösteri ve tiyatro oyunlarının gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?
Üniversite Ankara'nın merkezinde olduğu için her türlü spor salonlar , fitness salonları ve kültür merkezleri en fazla yarım saat uzunluğundadır.
11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?
Üniversitenin kendi yurdu olmadığı için il dışından gelen öğrenciler KYK yurtlarını ya da özel yurtları tercih etmektedir. Üniversiteye 50 metre yürüme mesafesi bulunan 2 Erkek Öğrenci KYK yurdu bulunmakta olup gelen öğrenciler genelde burayı tercih etmektedir.Kız öğrenciler ise farklı semtlerden kolaylıkla ulaşabileceği yurtları bulunmaktadır fakat Ankara Gölbaşında bulunan yurtlar Ankara'nın merkezine uzak olmasına rağmen yurtların imkânları çok iyidir.(Sadece KYK için)
12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?
Üniversitenin merkezde bulunması itibari ile her türlü otobüse kolaylıkla ulaşabilir (EGO-Özel Belediye Otobüsleri -Yerel dolmuşlar, minibüsler),metroya 150 metre ,tren garına bir kilometredir. Üniversitenin en büyük avantajlarından biri ulaşım imkanının diğer üniversitelere göre çok daha iyi olmasıdır. Lakin bir memur şehri olduğu için sabahları ve akşamları trafik olabilmektedir.
13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?
Üniversiteye ilk gelen öğrencilere bir hazırlık sınavı uygulanır. Seviyesi iyi olan öğrenciler bölüme geçmeye hak kazanırken, sınavdan geçemeyen öğrenciler hazırlık seviye tespit sınavına tâbi tutulur ve elementary ,pre-intermediate ,intermediate ve upper intermediate olarak 4 seviyede eğitim görür. Her sene 3 bölüme geçme sınavı olmaktadır. (Eylül-Ocak-Haziran)
Hukuk fakültesi %30 İngilizce olup bölümde okurken de öğrencilere sunulan 9 farklı yabancı dilden (Almanca, Fransızca, İspanyolca, Çince, Japonca, Arapça, İtalyanca, Rusça, Farsça birini seçmek zorundadır.
14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?
Üniversite her bölgeden ulusal ve uluslararası öğrenci almaktadır. Ayrıca anlaşmış olduğu üniversitelerle Erasmus ve Farabi imkanları bulunmaktadır. Ayrıca ilk10 binle giren öğrencilere okul burs vermektedir.
15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?
Öncelikle fakülteyi tercih edeceklerin gerçekten bir hedefi, ideali olması lazım. Çünkü her anlamda alanınızın en iyisi olmak için maksimum seviyede zorlayan öğretim görevlileri mevcuttur. Fakülte yeni açılmış olduğundan akademik personel yetiştirmeyi de amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra Türkiye'de ilk olarak kurulan ASBÜ Sosyokent ile sosyal inovasyon odaklı Ar-ge faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. Yandal imkanlarının olması ve geleceğin alanları olan Bilişim Hukuku, Yapay Zeka ve Robot Hukuku üzerine yüksek lisans fırsatı sunmaktadır.